Julen--

Jaha, då var julen snart över igen då! Ska dock vara hos pappa och Inger ikväll och käka mer julmat och fira lite jul och sen på måndagkväll ska vi fira jul med Johans familj, vilket är bra så vi får njuta av julen några dagar till :) igår var vi som sagt här hemma ochh åt och delade ut julklappar :) vi hade det jättemysigt men alla höll på att hamna i matkoma mot kvällen ;D hähä! som det ska vara då det bara är jul en gång om året :) Tindra blev väldigt nöjd med sina fina julklappar och det är verkligen huvudsaken :) hon älskade verkligen sina maracas och den talande kylskåpsmagneten med tillbehör som lär ut färger, bokstäver och frukter :) hon har busat med den hela förmiddagen :D sen fick hon en massa andra saker också och mer blir det på måndag! huset är snart fullt i bara leksaker ;P men men, de är ju bara små en gång! Jag fick bl a. en go'parfym av min älskling som jag ville ha och sen fick han några spel och lite tröjor av mig...fick lite smått och gott men den bästa julklappen fick vi av oss själva i torsdags :D en ny bil :D sjukt nöjd! vart lite trubbel med bl a. lamellerna på den andra så vi kände att det var dags att byta...kan inte annat säga än att jag är sjukt nöjd! blev  en v70 R-desing 2,5ft -11. Miljöbil precis som den andra då vi är väldigt miljömedvetna och att den dessutom är skattefri och besiktningsfri pga det i 5 år säger man ju inte nej till :Pen bra belöning när man köper miljöbil :)

Det var så himla skönt att vara hemma och fira jul nu när man har Tindra. Hon var dessutom uppe tills alla gått hem utan problem så det var skönt att hon inte blev trött och grinig :) Det enda jag saknade igår var dock min storasyster och hennes kille och hans pappa ;/ de skulle oxå varit med oss igår men de fick fira jul på Umeå sjukhus med sin nyfödde lille son :) men det kommer ju fler jular som tur är ;D men här kommer lite bilder från gårdagen i alla fall :)


Julaftonsmorgon och dagens första klapp :)

En gunghäst :)

Mormor och Tindra :)

Dukat för fest ;)


Äntligen matdags ;)

Några av kvällens go'bitar, blev även lite pepparkaks-cheesecake av Inger
och lite Paradispraliner.

Bus med morfar!


Mammas vackra lilla tjej :)

Julklappsöppning!



Och självklart kom tomten också :) gick hur bra som helst!
Inga tårar och hon blev inte rädd :)


Och sist men inte minst, min och johans julklapp :P

1/12/10

Har varit ganska glest med inlägg här på sistone...men ibland orkar man faktiskt inte ;) och snart är det jul oxå :) ska bli väldigt mysigt! Älskar julen och allt som hör där till! Är så mysigt att pynta och göra fint :) dock är det lite jobbigt med 5 katter som ska pilla på alla porslinstomtar och plastgranar och en liten 1-åring som ska hämta alla tomtar och visa oss ;) hehe! men det går väldigt bra nu när hon fått tittat och tagit i allt pynt, bara julgranen kvar...lär bli katastrof med 2 kattungar och en toddler! räknar med att den lär tippa ett anatl gånger innan de tröttnat på den så det blir inga glaskulor i år! har nästan köpt klart alla julklappar nu, det känns bra :) har bestämt att julen kommer att hållas hos oss i år vilket kommer bli hur mysigt som helst :D Vill att Tindra ska få fira sin "första riktiga" jul hemma, förra året va hon inte lika med i matchen som hon är nu så det blir en helt annan sak i år. Ska komma tomte och allt :D hoppas hon inte blir rädd bara!

Håller på att renovera för fullt uppe,
toaletten är snart klar vilket känns bra då man vill ha den fräsch och fin medan man renoverar "huvudtoan" nere :P jag har rivit ner alla tapeter i Tindras blivande rum och till veckan ska det slipas, spacklas och rivas ut garderober :) sen blir det till att väva, måla, köpa nya garderober och lägga golv! kommer bli toppenbra! Efter det blir det vårat sovrum, sen hallen och trappen och sen är det BARA hela nedervåningen kvar ;D hehe! men man ska ju ha lite att göra annars blir det lätt tråkigt + att man inte ska stress-göra allt på en gång så man ska ångra vissa val efteråt ;P vi har dessutom så stora rum överallt så det känns som att allt tar sin lilla tid men ska det göras så ska det göras ordentligt :) inget slarv!

Tindra har blivit jätteförklyd igen men med lite näsdukar och nässpray
så får vi alla vår skönhetssömn ändå vilket är skönt :) hon sover fortfarande till 8-9 på mornarna vilket jag uppskattar och hon snappar upp allt man säger och gör nu ;P spottar man när man är ute och går så börjar hon göra spottljud i vagnen och harklar man sig harklar hon sig..säger man usch om nått säger hon usch..hehe så söt så :) märks när hon har lärt sig ett nytt ord för då säger hon det hela tiden..just nu är det oj som gäller :) men hon säger det bara när det passar in i situationen så att säga :) hon kan även hämta jacka och skor själv samt hjälpa till att klä på sig, räcka fram handen när man kommer med vanten och sträcka fram foten när man kommer med skon och även hjälpa till att ta på jackan :) hur duktig som helst! Säger man att det är mat så springer hon till sin stol och försöker klättra upp och hon gör även detsamma med sängen när man kommer med vällingen på kvällen! Ord hon kan säga just nu är : Mamma, dadda (pappa), vovve, oj, men, titta, hej, kisse..säkert nått jag missat oxå ;P äta själv gör hon nu oxå, dock blir det mycket runt i kring men det får man ju räkna med! hon älskar att dricka ur glasflaskor och hon älskar all sorts frukt :) blåsa på maten och på saker som hänger (t.ex våra lampor) och vissla kan hon göra nu oxå...mycket som händer just nu, så roligt! försöker skriva så mycket jag kommer på att hon kan här så man kan uppdatera hennes "mitt första år"-bok sen ;P hon älskar att borsta tänderna oxå! varje gång jag står i badrummet så kommer hon vill komma upp så vi kan ta fram tandborsten och borsta :) hon kan även "spotta" precis som mamma och pappa gör, dock gör hon bara ljudet och inget kommer ut men hon förstår att man gör så när man borstat färdigt :) hon är så duktig så min lilla tjej! <3

nee, nu ska jag se färdigt på grey's
för sen kommer min älskling hem och då blir det lite kvällis med en varm kopp choklad från vår nya Tassimo från Bosch :D såå nöjd!!







RSS 2.0